20 minuten of minder, Alle, avondeten, Bereidingstijd, Dieetwens, DOORDEWEEKS, from scratch, geen dieetwensen, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, Ik kook..., koolhydraat arm, lactosevrij, lente, lunch, maakt me niet uit, nooit, Seizoensproducten, Smaken, Snel klaar, soms, SPECIAAL, vaak, vegan, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter, zomer

De snelste kimchi

Posted by Dorien Beekveldt

Kimchi is een Koreaans groentegerecht. De groenten en specerijen kunnen verschillen maar over het algemeen zijn de groenten gefermenteerd en pittig gekruid. Deze versie heeft geen maandenlang fermentatieproces nodig.

Om de sesamolie echt lekker te laten smaken, kan je de steranijs en cayennepeper in de ochtend al mengen (in een apart potje of al gelijk in de kom waar je de kimchi in wilt maken). Dan hoef je in de avond alleen nog maar de kool te snijden en 5 minuten te stomen, olie en de rest van de ingrediënten toevoegen. Hoppa!

Ingrediënten:

  • Een kleine witte kool
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 2 steranijs
  • 1 theelepel witte peper korrels
  • Snuf cayennepeper
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels gomasio
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 duim verse gember, fijngehakt

Bereiding:

Als je de mogelijkheid hebt, kun je de sesamolie dus van te voren met de steranijs, peperkorrels en cayennepeper mengen en een paar uur/dag op smaak laten komen.

Snijd de kool in tweeën en verwijder de harde stronk in het midden. Snijd de helften in repen van 2 cm (ongeveer, in ieder geval gewoon lekker grof). Stoom de kool 5 minuten in een vergiet boven een laagje kokend water in een pan of speciaal stoom mandje.

Voeg nu de olie met specerijen, de rijstazijn, gomasio, knoflook en gember toe.