Alle, Vegetarisch

Bataat tikki’s met rode kool

Posted by Dorien Beekveldt

Ingrediënten:
250 gram geschilde bataat, in blokken
100 gram rode kool, heel fijn gesneden (liefst met mandoline)
1 klein uitje, fijn gesnipperd
1/2 theelepel korianderzaadjes
1/2 theelepel komijnzaadjes
1 theelepel garam masala
Snuf zout
3 + 3 eetlepels paneermeel

Olie om in te bakken

Bereiding:
Kook/stoom de bataat tot hij gaar is. Prak de bataat dan en voeg alle ingrediënten toe behalve de laatste 3 eetlepels paneermeel. Mix alles goed door elkaar tot je een homogene massa hebt. Maak balletjes ter grote van walnoten en druk deze een beetje plat. Rol deze in de overgebleven paneermeel. Bak de tikki’s aan beide kanten goudbruin in de olie. Je kunt ze ook van te voren maken en later nog eens 10 minuten opwarmen in de oven (180 graden).