Alle, Glutenvrij, Melkvrij, Vegetarisch

Kruidige rode kool soep met kokosmelk

Posted by Dorien Beekveldt

Ingrediënten:

1 el olie
1 theelepel komijnzaadjes
1 ui, gesnipperd
2 cm verse gember, geraspt
1/4 theelepel chilivlokken
1 theelepel gemalen korianderzaad
Halve rode kool, fijngesneden
1 teen knoflook, in plakjes
1 blik kokosmelk
1/2 liter groentebouillion

Bereiding:

Bak komijnzaadjes in olie totdat ze beginnen te geuren. Voeg dan ui toe en bak glazig. Voeg dan geraspte verse gember, chilivlokken, korianderzaad toe. Bak tot de gember begint te geuren. Voeg dan rode kool en knoflook toe. Doe er dan de kokosmelk en groentenbouillion toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan zacht. Laat 25 minuten sudderen. Maak dan glad met een staafmixer en breng op smaak met zout.