30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Auberginepizza

Posted by Dorien Beekveldt

Als je van pizza houdt, maar geen gluten wil eten. Of als je kinderen van pizza houden, maar geen groenten willen eten (en je ze dus moet verstoppen). Of als je van pizza houdt, en ook van aubergine.. Dan is dit recept ongeveer precies waar je naar op zoek was.

Mini-pizza’tjes met een bodem van romig-gegrilde aubergine. Een crowdpleaser die net iets verantwoorder is dan haar deegbroer. Simpel om te maken, vooral als je een potje kant-en-klare pizza tomatensaus koopt.

Ingrediënten

  • 1 of 2 aubergines (ligt aan hoeveel pizza’tjes je wil maken en hoe groot de aubergines zijn)
  • Potje pizza tomatensaus
  • (OF: blik hele roma tomaten, een ui, teentje knof, takje rozemarijn en een half bouillon blokje)
  • Zakje geraspte jonge kaas (of oude als je dat lekkerder vindt)
  • Snufje organo
  • Olijfolie
  • Ongeraffineerd zout

Bereiding
Als je de tomatensaus zelf wil maken, doe dit dan als eerst. Snijd de ui in dunne(!) halve ringen en fruit deze in een goeie scheut olijfolie tot ze glazig en zacht zijn. Dit duurt meestal 10 minuten. Pers de knoflook en voeg toe. Bak nog een minuutje. Voeg dan de tomaten uit blik toe, de rozemarijn en het halve bouillon blokje. Stel, je staat toevallig met een glas/fles rode wijn in je hand, gooi er dan een slok of twee van in de saus. Laat het geheel in ieder geval 30 minuten pruttelen zonder deksel. Hoe langer hoe zoeter en intenser de smaak van de saus wordt.

Voor de drukke chefs onder ons: koop lekker een pot saus en klaar ben je.

Snijd de aubergine in dikke plakken van anderhalve centimeter. Leg ze op keukenpapier en bestrooi flink met zout (geen zorgen voor je nieren, je veegt het er later weer af). Laat de plakken 10 minuten staan, totdat er vochtbelletjes op komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Dep het vocht van de plakken en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie. Bak de plakken 20 minuten.

Haal de plakken uit de oven maar laat de oven aan staan. Schep op elke plak een eetlepel saus en verspreid deze over de plak. Bestrooi dan met kaas en eindig met een snufje oregano.

Bak de plakken nog eens 5 minuten tot de kaas gesmolten is. Serveer warm, da’s echt veel lekkerder!