Dit heb je nodig:
- 2 aubergines
- 6 cocktail tomaatjes
- 1 teen knoflook
- Verse basilicum en koriander
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 50 gram zachte geitenkaas
- 1 tl kerriepoeder
- 1 el citroensap
- Handje amandelen
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was en snij de aubergines in de lengte doormidden. Snij kruislings inkepingen in het vruchtvlees, zonder door de schil te snijden. Leg de aubergine helften in een ovenschaal. Was de tomaten en voeg deze ook aan de schaal toe. Sprenkel ruim olijfolie en een beetje zout over de aubergine helften. Zet de ovenschaal in de oven en bak alles 25 minuten.
Mix ondertussen de zachte geitenkaas, yoghurt, kerriepoeder, citroensap en snuf zout tot een egale massa. Knijp hier de knoflook over uit en roer door het mengsel. Hak de amandelen.
Als de aubergines 25 min in de oven hebben gezeten, haal je ze er even uit. Verdeel het yoghurtmengsel over de helften. Verdeel hier de amandelen over. Bak nog 10 minuten. Garneer met gehakte verse koriander en basilicum.