20 tot 30 minuten, avondeten, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, Snel klaar, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

ZOMERSE BONENSALADE | met feta en verse basilicum

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 200 gr cannellini- bonen
  • 150 gr feta
  • 2 el verse pesto
  • 2 el citroensap
  • Beetje citroenrasp
  • Handje verse basilicumblaadjes

Zo maak je het:

Dop de sperziebonen en snij ze doormidden. Breng een steelpannetje ruim water aan de kook. Kook de sperziebonen 10 minuten, zorg dat ze groen en knapperig blijven.

Doe de bevroren erwten in een vergiet. Giet hier het kokende water en sperziebonen over af. Als het goed zijn de erwten nu ontdooit maar nog wel lekker groen. Laat uitlekken en doe de erwten en sperziebonen in een saladeschaal. Giet dan de cannellini bonen af in het vergiet en spoel ze even. Voeg ze dan toe aan de saladeschaal.

Doe de pesto, citroensap, citroenrasp en grof gehakte basilicumblaadjes in de schaal en mix alles goed door elkaar. Verkruimel dan de feta over de salade en schep er grof doorheen. Breng dan op smaak met peper en zout.