20 tot 30 minuten, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Gezond, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, ontbijt, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, vegan, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

Amaranth breakfast bowls

Posted by Dorien Beekveldt

Da’s weer es wat anders dan good ol’ havermout! Amaranth heeft een specifieke smaak waar sommige mensen even aan moeten wennen. Desalniettemin is het heel gezond. Ze noemen amaranth ook wel het wondergraan. Het zit vol mineralen, aminozuren en carotenoïden. Goed idee dus om amaranth toe te voegen aan je eetpatroon.

Dit heb je nodig voor 4 bowls:

  • 250 gr amaranth

Per bowl:

  • 1 el walnoot- of lijnzaadolie
  • 2 el rozijnen (geweekt)
  • 2 el gehakte noten
  • Wat plakjes banaan of ander fruit

Zo maak je het:
Kook de amaranth met 2 delen water op 1 deel amaranth in 25 minuten gaar op een laag vuurtje. Haal dan van het vuur en laat nog 5 minuten na-garen met een deksel op de pan. Verdeel de amaranth over de kommen (of schep er een deel uit en bewaar de rest voor morgen!) en doe in elke kom een eetlepel olie, 2 eetlepels rozijnen en noten en wat plakjes banaan of ander fruit. Eet evt met een beetje honing of kokosbloesemsuiker.