20 minuten of minder, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Gezond, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, toetje, vaak, vegan, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie
Deze week bij Ekodis een recept voor alle carob-liefhebbers van Amsterdam en omstreken. Een super lekker en super gezond toetje of vier-uurtje gemaakt van avocado en carob. Jammie!
Dit heb je nodig:
- 190 gram avocado vruchtvlees (ongeveer 2 kleine avocado’s)
- 40 gram carobpoeder
- 1 el cacao
- 3 el maple siroop
- 100 ml amandelmelk
- 2 druppels etherische bergamotolie of rasp van 1/4 citroen (of sinaasappel)
- Snufje zout
- Vanille essence naar smaak
Zo maak je het:
Prak het vruchtvlees van de avocado helemaal glad (dus zonder groene klontjes). Meng hier de melk en maple siroop doorheen. Voeg dan de carobpoeder, cacao, snufje zout, vanille en bergamotolie of citroenrasp toe. Prak alles heel goed door elkaar en verdeel over 2 of 4 kommetjes/glaasjes.