Deze dahl maak je in één pan en staat in 40 minuten op tafel. Je garneert ‘m met verse peterselie, gebakken knoflook en komijn-, koriander- en mosterdzaadjes.
Dit heb je nodig:
- 250 gram rode linzen
- 300 gram knolgroenten (zoals wortels, regenboogpeentjes, pastinaak, bietjes, etc)
- 1 ui, gesnipperd
- 3 knoflooktenen, fijngehakt
- Duim verse gember, geraspt
- Blik gepelde tomaten (a 400gr)
- 1 theelepel curcuma
- 700 ml groentebouillon
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel mosterdzaad
- Verse peterselie
Zo maak je het:
Was/schil alle knolgroenten en snij ze in blokjes. Doe deze in een pan samen met de linzen, de gesnipperde ui, de knoflook, gember, gepelde tomaten, curcuma en groentebouillon. Breng aan de kook en laat dan 40 minuten sudderen. De laatste 10 minuten roer je de dahl af en toe door.
Verwarm de kokosolie in een klein koekenpannetje en bak hier de komijn-, koriander- en mosterdzaadjes in samen met een teentje knoflook in dunne plakjes. Als de zaadjes beginnen te springen, haal dan van het vuur. Giet de olie samen met de zaadjes en knoflookplakjes over de dahl en garneer met grof gesneden peterselie.