20 tot 30 minuten, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, SPECIAAL, suikervrij, vaak, Vegetarisch, zomer

Warme gevulde vijgen

Posted by Dorien Beekveldt

Een verwen-hapje. Niet alleen qua smaak en ingrediënten, maar ook qua bereiding! Deze hapjes zijn namelijk heel makkelijk om te maken.

Eet deze gevulde vijgen als ze net uit de oven komen en dus nog warm zijn. Heerlijk met een glas rode wijn aan het einde van je dag.

Ingrediënten

  • 6 vijgen
  • Half pakje feta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel tijm
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding
Snij de harde steeltjes van de vijgen. Snij elke vijg alsof je ze in parten gaat snijden maar dan stop je op 2/3e van de vijg. Zo blijven alle parten aan elkaar zitten en kun je de vijg open flappen.

Snij zes blokjes feta van 1 cm bij 1 cm. Doe in elke vijg een blokje feta.

Zet de vijgen in een ovenschaal en besprenkel ze met tijm, peper, zout en de helft van de olijfolie.

Bak de vijgen 15 minuten op 175 graden.

Maak dan een vinaigrette van de overgebleven olijfolie en balsamico azijn. Druppel dit over de vijgen als ze uit de oven komen. Serveer de vijgen warm!