20 tot 30 minuten, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, Snel klaar, soms, SPECIAAL, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, winter

Snelle appeltaartjes

Posted by Dorien Beekveldt

Bladerdeeg uit de diepvries is een beetje vals spelen. Maar dat komt alleen maar omdat zelf bladerdeeg maken dateert uit een tijd waar er nog geen facebook of schattige kattenfilmpjes bestonden. Er was toen minder te doen. En dus was er meer tijd. (Als je effe niet meerekent dat je toen ook wel wat tijd vrij moest houden om onder andere de katoenen strontluiers van de 3 baby’s van je in totaal 14 kinderen tellende gezin (want er waren ook geen condooms toen..) op de hand moest wassen, je dagelijks je toekomstige karbonaatjes (biggen), eieren (kippen) en melk (koe) moest verzorgen, en zo nog wat andere verantwoordelijkheden had.)

Ja. Eigenlijk zijn we (de westerse mensch) er met de tijd alleen maar nalatiger en futlozer op geworden. Of dat erg is? Neen. Is mijn nederige mening. Ik kijk liever naar kattenfilmpjes, dan dat ik ballen rol van mijn baby’s diarree (zo krijg je de poep blijkbaar uit een katoenen luier: door er ballen van te rollen) (dit leerde ik op een dag van een leraar wiskunde op de middelbare school) (dit was tevens de dag dat ik besloot dat ik zo blij was dat ik in de 21ste eeuw leef).

Maar we moeten het niet te bont maken. Dat we onze eigen boter niet meer hoeven te karnen, betekent niet dat we meteen de goedkoopste industrie roomboter moeten kopen zodat we geld overhouden om ook de goedkoopste hippe shirts van de H&M te kopen. Uiteindelijk betalen koeien en kinderen in India dan de prijs voor onze luiheid. En dat is niet eerlijk. Dus.

Maar verantwoorde luiheid, daarentegen, mag wat mij betreft best een dagelijkse mindset zijn. Wat is verantwoorde luiheid? Je vriendje de afwas laten doen (omdat je hem later zal bedanken in knuffels en grapjes) (knuffelen en grappen maken is namelijk veel leuker dan afwassen), douchen met luide muziek en een schuursponsje onder het mom van de douche schoonmaken, na een regenbui je natte ramen afnemen met een wisser en het ramen lappen noemen.. En dus deze appeltaartjes bakken.

Ingrediënten

  • Pakje biologische diepvries bladerdeeg (volkoren/vegan/spelt)
  • Paar rode bio appeltjes (ongeveer half appeltje per taartje)
  • Beetje citroensap
  • Schepje oerzoet
  • Kuipje crème fraiche
  • Beetje kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal het pakje diepvries bladerdeeg uit de diepvries en bepaal hoeveel taartjes je wil maken. Eén vel maakt twee taartjes. Leg de vellen die je wil gebruiken op je aanrecht om te ontdooien en doe de rest weer terug in de vriezer.

Was de appeltjes die je wil gebruiken (je gebruikt een appeltje per diepvries vel) en snij ze door midden. Haal dan uit beide helften het klokhuis en snij het appeltje in hele dunne plakjes. Besprenkel de appelplakjes met een beetje citroensap zodat ze niet bruin worden.

Snij dan de plakjes bladerdeeg doormidden zodat je twee rechthoeken overhoudt. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat of rooster. Op elk plakje bladerdeeg verdeel je de appelschijfjes van een half appeltje. Sprenkel een beetje oerzoet over de schijfjes op het bladerdeeg.

Bak de appeltaartjes 20 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is.