20 tot 30 minuten, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, Gezond, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, SPECIAAL, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, vegan, winter, zomer

Sinaasappel-dadel balletjes met amandelen en anijszaad

Posted by Dorien Beekveldt

Ben jij ook zo’n fan van fruitrepen? Veel gezonder dan een snickers en altijd handig om in je tas te hebben, in geval van acute snack-attack.

Het is ook leuk om zelf eens een fruitreep te maken. En simpel!

Ingrediënten

  • 150 gram dadels, ontpit
  • 100 gram amandelen
  • Sap van een sinaasappel
  • 1 theelepel anijszaad
  • 1 eetlepel kaneel

Bereiding
Week de dadels een paar uur van te voren in het sap van de sinaasappel. Maal ze als ze zacht zijn met een blender tot moes.

Hak de amandelen fijn. Meng deze door het dadel mengsel met het anijszaad. Meng, eventueel met je handen, tot een consistent mengsel.

Maak balletjes ter grootte van een walnoot van het mengsel. Rol ze dan door de kaneel.