Alle, Vegetarisch

Romig soepje van aardpeer, salie en hazelnoten

Posted by Dorien Beekveldt

Denk je dat je niet goed kunt koken? Verbaas jezelf met je culinaire kunsten en waan je de chef van een sterrenrestaurant. Deze soep heeft een verfijnde delicate smaak (zoals in een restaurant) maar is heel makkelijk om te maken (zoals het bakken van een ei).

Ingrediënten
500 gram aardpeer
1 ui
1 teen knoflook
1 dl witte wijn
1 dl soja creme (maar creme fraiche mag natuurlijk ook!)
Ongeveer 3/4 liter groenten bouillon
2 grote salie bladeren
Handje hazelnoten, fijngehakt

Bereiding
Schil de aardperen, snij ze in de lengte doormidden en doe ze in de pan. Haal de schil van de ui en snij deze in kwarten. Doe deze bij de aardpeer in de pan. Haal jet harde schilletje van de knoflook teen en doe de teen dan zin zijn geheel in de pan. Voeg dan de witte wijn toe aan de pan. (En schenk jezelf voor het gemak ook een glaasje witte wijn in!)

Zet de pan op een hoog vuur en breng de wijn aan de kook. Draai dan jet vuur zacht en laat 2 minuten borrelen. Voeg dan genoeg groenten bouillon toe, zodat alle aardpeer onder staat. Voeg de salie toe. Breng tot net voor de kook en laat dit 20 minuten borrelen op een laag vuurtje.

Als de aardperen zacht zijn, haal je de pan van het vuur. Haal de saliebladeren uit de pan, voeg de room toe en maak het geheel glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg als laatste de gehakte walnoten toe maar hou eventueel enkele eetlepels hazelnoten achter voor de garnering.