Alle, Glutenvrij, Vegetarisch

In wijn gestoofde gevulde chinese kool bladeren

Posted by Dorien Beekveldt

Klinkt chique, proeft chique. Maar als je naar de ingrediënten lijst kijkt, valt het allemaal wel mee.

Ingrediënten
150 gram basmatirijst
3 dl water
1 chinese kool met mooie grote bladeren
Bosje verse peterselie
20 gram parmezaanse kaas, geraspt
2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
Snufje gedroogde chilivlokken
4 eetlepels olijfolie
2 dl droge witte wijn

Bereiding
Doe de basmatirijst en 3 dl water in een pan met een halve theelepel zout. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Zet het vuur dan laag, doe een deksel op de pan en laat 20 minuten koken. Haal de pan dan van het vuur, mara laat de deksel nog 10 minuten op de pan.

Terwijl de rijst nog op het vuur staat, kun je de bladeren voorzichtig één voor één van de kool pellen. Doe deze dan in een stoommandje en stoom de bladeren 8 minuten. Als je geen stoommogelijkheid hebt, blancheer de bladeren dan 3-4 minuten, tot ze zacht zijn. Spoel de bladeren dan onder de koude kraan (zodat ze niet doorgaren) en dep ze droog.

Snij de peterselie fijn en doe ongeveer 5 eetlepels fijngesneden peterselie bij de rijst. Voeg de helft van de geraspte parmezaanse kaas, de fijngesneden knoflook, het snufje gedroogde chilivlokken en de olijfolie ook bij de rijst. Mix alles door elkaar en proef of je misschien nog wat zout toe wil voegen.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zet dan een ovenschaal klaar. Leg een koolblad op een bord en schep hier één a twee eetlepels rijst in. Dit kun je het best doen zoals je op de foto ziet: aan de onderkant van het blad, bij het dikke witte stuk van het blad. Rol deze dan op en leg het rolletje in de ovenschaal. Doe dit met alle koolbladeren.

Sprenkel de witte wijn over de rolletjes in de ovenschaal. Strooi er dan de parmezaanse kaas over. Zet dit in de oven. Bak de rolletjes tot alle vloeistof is verdampt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.