Heerlijk makkelijk recept voor doordeweek!
Dit heb je nodig:
2 tenen knoflook
1 ui
500 gram paddenstoelen (het lekkerste is een mix van verschillende soorten)
1/2e theelepel tijm
1/4 theelepel rozemarijn
Snufje chilivlokken
200 gram ongekookte ronde zilvervlies rijst (liefst van de nieuwe band)
500 ml groenten bouillon
Olijfolie om in te bakken
Blokje parmezaanse kaas en verse peterselie voor garnering
Zo maak je het:
Maak de paddenstoelen schoon met een droog stuk keukenpapier. Snij de paddenstoelen in grove repen of kwarten.
Snipper het uitje en bak glazig in een pan. Pers de knoflooktenen uit boven de pan. Voeg de paddenstoelen, tijm, rozemarijn en chilivlokken dan toe. Bak alles een kleine tien minuten op een middelhoog vuur. Haal nu eventueel wat paddenstoeltjes uit de pan, voor de garnering later.
Voeg rijst en bouillon toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur dan zacht en laat de rijst met de paddenstoelen in 45 minuten gaar koken.
Garneer de borden of kommen met van paddenstoeltjes, parmezaanse kaas krullen en verse peterselie.