Alle, Taart

Panter Pepernoot Cake

Posted by Dorien Beekveldt

Wist je dat je heel makkelijk is om een panter-cake te bakken? Je doopt pepernoten (niet te verwarren met kruidnoten) in donkere chocola, en nadat de chocola is uitgehard meng je de chocopepernoten in gewoon cakebeslag en giet je alles in een cakevorm. Klein uurtje in de oven en klaar is kees!

Dit heb je nodig:
300 gr pepernoten of blokjes ontbijtkoek (geen kruidnoten)
250 + 100 gr pure chocola
250 gr boter
250 gr bloem
180 gr lichte rietsuiker
5 eieren
Zakje vanillesuiker
Snufje zout
1 theelepel bicarbonaat
Citroenschil en citroensap van 1/2e bio citroen

Zo maak je het:
Smelt de chocola smelt au bain marie. Doe de pepernoten bij de gesmolten chocola. Roer om zodat alle pepernoten grofweg zijn bedekt met chocola. Leg een stuk bakpapier op een grote snijplank of bakplaat. Stort de chocolade pepernoten op het bakpapier en spreid uit. Zet de pepernoten dan in de koelkast en laat de chocola een uur uitharden.

Verwarm de oven voor op 165ºC en vet een groot cakeblik in.

Smelt de boter in een pan op een laag vuur. Haal de pan dan van het vuur en voeg de rietsuiker toe. Roer tot je een gladde massa hebt. Voeg dan één voor één de eieren toe. In een grote kom meng je de bloem, bicarbonaat, vanillesuiker, zout en rasp van citroenschil. Doe het botermengsel dan bij het bloem mengsel en voeg de citroensap toe. Mix tot je een mooi glad beslag hebt. Schep de pepernoten door het beslag. Probeer niet te veel te roeren. Giet het beslag in het cakeblik.

Bak de cake 50-60 minuten. Laat afkoelen en haal dan uit het blik. Je kunt de cake afmaken met (100 gram) gesmolten chocola of een beetje poedersuiker.