20 minuten of minder, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, koolhydraat arm, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

Japanse Guacamole

Posted by Dorien Beekveldt

Nee, je bent niet per ongeluk beland op een pagina voor Japanse minimalistische foodart.

Maar het fotograferen van Japanse guacamole bleek lastiger dan gedacht. Een lichtgroene smurrie met donkergroene en gele stukjes ziet er in 2D niet erg appetijtelijk uit.  Het recept was echter te appetijtelijk en te makkelijk om te maken, om een foto in de weg te laten staan van wereldwijde faam.

Dus maakte ik een minimalistische foodart foto van een Japans ommelette-zonnetje in een donkergroene lucht van nori met een zachtgroen avocadowolkje. En een tube wasabi. Vergeet de tube wasabi niet.

In werkelijkheid hoef je dit dus niet na te maken. Alle ingrediënten die je op de foto ziet, snij je in stukjes, hussel je door elkaar en doe je op een boterham, van de lepel zo in je mond of eet je met rijst. Als lunch, ontbijt of avondeten. Wat je maar wil.

Ingrediënten
(salade voor 1 persoon)

  • 1 vel nori
  • 1/2 rijpe avocado
  • 1 ei
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel wasabi (of 2 of 3.. het ligt er maar aan hoeveel je van wasabi houdt)

Bereiding
Klop het ei in een kom met de azijn en sojasaus. Zet een kleine koekenpan op het vuur met een beetje olie. Zodra de pan heet is, giet je het ei er in. Bak het ommeletje totdat bovenkant niet meer slijmerig is.

Terwijl het ommeletje bakt, spoel je de kom die je gebruikte voor het ei om en droog af. Doe de halve avocado er in en snij in stukjes. Doe de wasabi erbij en roer goed door. Rol het norivel dan op tot een rolletje. Met een schaar, knip je hier dunne ringen van, zodat je dunne norisliertjes krijgt. Doe deze bij de avocado en roer. Snij de ommelet dan in stukjes of reepjes en voeg aan de avocado toe.

Eet smakelijk!