30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

GROENE SPRINGROLLS | met pittige koriandersaus

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

(voor 6 rolletjes)

  • 6 rijstvellen
  • 1 avocado
  • 3 handjes spinazie
  • 1/4e witte kool
  • 1/4e komkommer
  • 2 handjes tuinerwten
  • Bosje basilicum
  • Geroosterde sesamolie

Voor de pittige koriandersaus:

  • 20 gr verse koriander
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1 tl geraspte gember
  • 1/2 rood pepertje
  • 40 ml witte wijnazijn
  • 60 ml water

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor de saus in een maatbeker en maal met de staafmixer tot je een sausje met de consistentie van pesto hebt. Kies zelf hoe pittig je de saus maakt door meer of minder van het pepertje toe te voegen.

Kook een ruime kop water en laat de doperwten hier 3 minuten in ontdooien. Giet dan af en spoel de erwten in koud water. Snij de avocado door de helft, ontpit en haal de schil van de helften. Snij de helften in dunne plakjes. Was de spinazie en laat uitlekken. Schaaf de witte kool heel dun met een kaasschaaf of mandoline. Was de komkommer en snij in de lengte in lucifers.

Vul een groot diep bord met een laagje water. Week hier een rijstvel in tot deze zacht is (1-2 minuten). Haal het zachte rijstvel uit het water en leg op een schone plank. Leg van alle gesneden groenten wat in een korte strook in het midden van het vel. Maak af met wat blaadjes basilicum, een paar druppels sesamolie en een eetlepel saus. Vouw eerst de randen aan de twee kopse kanten van de strook naar binnen. Vouw hier dan de lange zijdes overheen zodat je een rolletje krijgt. Herhaal dit nog 5 keer.