20 tot 30 minuten, Alle, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, ontbijt, SPECIAAL, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

Glutenvrije banana pancakes

Posted by Dorien Beekveldt

Een ei en een banaan en een snufje zout. Een koekenpan en een beetje boter. Zo simpel is het om glutenvrije banana pancakes te bakken.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ze tijdens het omdraaien een beetje fragiel zijn. Daarom beter drie kleintjes in de pan dan groot formaat pannenkoeken.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Eventueel een theelepeltje kaneel
  • Beetje boter om in te bakken

Bereiding
Prak de twee bananen in een beslagkom met een vork. Als je dat lekker vindt, kun je een theelepeltje kaneel toevoegen en door de bananen prakken. Kluts hier vervolgens de twee eieren doorheen. Voeg een snufje zout toe.

Verwarm dan een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Doe hier een klein klontje boter in. Laat de pan op het vuur staan, terwijl je met een grote eetlepel wat beslag in de pan doet. Per pannenkoekje gebruik je vier eetlepels beslag. Afhankelijk van het formaat van je koekenpan, kunt er ongeveer drie tegelijk bakken.

Let op: de pannenkoekjes worden snel bruin, dus draai op tijd om. Het gaat het beste als je met een houten spaan en een mesje werkt: wip de spaan onder het pannenkoekje, schuif het mesje vervolgens tussen spaan en koek en trek met het mesje het pannenkoekje verder over de spaan. Met een resolute draai van de spaan, flip je het pannenkoekje zo op de andere kant.

Eet de bananen pannenkoekjes als ze nog warm zijn. Als je ze allemaal tegelijk wil eten, houd ze dan in bakpapier warm in een oven op 150 graden.