Dit heb je nodig:
- 200 gr tempeh
- 3 el ketjap manis
- 3 thl sambal badjak
- 3 tenen knoflook
- 1 cm gemberwortel
- 1/2e ui
- 6 vastkokende aardappelen
- 1 thl komijnzaad
- 1/2e ui
- 400 gr sperziebonen
- 1/2 el sesamolie
- 1/2e komkommer
- 3 el azijn
- 1 el suiker
- 1 el verse koriander
- 2 gekookte eieren
Zo maak je het:
Hak de ui, gember en knoflook heel fijn. Doe ze samen met de ketjap, sambal en olie in een kom. Snij de tempeh in reepjes. Schep deze door de marinade. Laat een half uur staan. Bak daarna in een koekenpan.
Kook de aardappelen gaar. Snij de ui in halve ringen. Bak ze samen met de komijn glazig. Schep door de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.
Stoom de sperziebonen gaar. Breng op smaak met sesamolie en zout. Kluts de azijn en suiker samen. Snij de komkommer in hele dunne plakjes. Giet de zoete azijn erover. Maak af met gehakte koriander.
Verdeel alles over de borden en doe het eitje erbij.