Dit heb je nodig voor 6 ijsjes:
- 50 gram ongebrande cashewnoten
- 100 gram bieten, gekookt
- 100 gram frambozen
- 1 rijpe banaan
- 2 theelepels citroenrasp
- Evt 6 kaneelstokjes
Zo maak je het:
Laat de cashewnoten minimaal 2 uur weken, gooi het weekwater weg en spoel de cashews even af. Doe ze dan in een blender of keukenmachine. Snij de bieten in blokjes en deze bij de cashewnoten. Voeg de rest van de ingrediënten toe (als je bevroren frambozen gebruikt, laat deze eerst een beetje ontdooien). Maal dit alles helemaal fijn.
Verdeel het bieten-frambozen mengsel over de ijsvormpjes. Zet de (kaneel)stokjes in de vormpjes. Vries in en geniet ervan!
Je kunt deze ijsjes ook maken met gebruik van een staafmixer. Doe alle ingrediënten dan in maatbeker en maal fijn met de staafmixer (deze methode vonden wij iets rommeliger).