20 tot 30 minuten, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, soms, SPECIAAL, suikervrij, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, vegan, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter, zomer

Eenvoudige vegan bananen muffins, gezoet met appelstroop

Posted by Dorien Beekveldt

Cindy, een lieve Ekodis-collega, deed een onderzoekje onder de klanten in de winkel, naar wat zij van Ekodis vinden. Eén van de vragen van het onderzoek, was of mensen wel eens op de site naar de recepten keken en wat ze er van vonden. Een greep uit de reacties kun je hieronder lezen:

-Goed, maar er mogen wat mij betreft meer.
-Leuk. Met de kerst iets mee gedaan.
-Leuk! Ik zoek een recept ongeveer 1 keer in de twee weken op
-Graag ook meer Oosterse recepten en uit andere culturen
-Leuk en lekker!
-Leuk en origineel, heb er al een aantal gemaakt.
-Goed, maar graag meer vegan en de verhaaltjes hoeven wat mij betreft niet
-Erg leuk, het zijn niet de standaardrecepten.
-Leuk! Veel aan gehad tijdens detoxperiode
-Ja! daar kijk ik wel naar.. geweldig!
-Leuk!!! inspirerend en motiverend, ook als ik ze niet uitprobeer vind ik dit een reden om naar de winkel te komen.
-Heel erg leuk! Ook al maak ik het niet altijd, het is zoo leuk beschreven! Echt met passie!

Ik zal eerlijk bekennen dat er spontaan een klein pauwenstaartje uit mijn stuitje ontpopte en zich langzaam openvouwde toen ik deze reacties las. Ik krijg natuurlijk wel eens reacties van mijn moeder over ‘wat voor een lekker recept ik deze week weer heb gepost’ maar verder heb ik eigenlijk geen idee wat mensen vinden van de recepten die ik maak, of ze het überhaupt wel eens lezen. Wat dat betreft leef ik in soort ruimteschip, los van de echte wereld, waarin ik elke week braaf recepten maak, er een stukje over schrijf en deze op de website zet. Een steriele wereld zonder direct contact. Maar opeens was daar een wimpelend vlaggetje, een teken van leven op de aardbol: ‘Hee vrouw, wat een leuke recepten’.

Nou, en daar was ik dus heel blij mee. Dankjewel iedereen! Het werkte inspirerend, vanwege dat ik me opeens realiseerde dat er mensen zijn die mijn recepten lezen en maken. En ook omdat er wat verzoekjes in stonden, namelijk meer oosterse gerechten en meer vegan recepten. Goed, komt voor de bakker!

Deze week simpele vegan bananen muffins, gezoet met appelstroop. Laat je niet misleiden door de enigszins Spartaanse ingrediënten lijst, de smaak en textuur van deze muffins is voortreffelijk!

Ingrediënten
(voor 4 muffins)

  • 2 rijpe (!!) bananen (truc om bananen snel echt rijp te laten worden: bak ze 30 minuten op 150 graden)
  • 130 gram gebuild tarwemeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • Snufje zout
  • 1 theelepel natrium bicarbonaat (of bakpoeder)
  • 4 eetlepels gesmolten kokosvet
  • 5 eetlepels sojamelk (amandel- of havermelk mag ook)
  • 1 eetlepel appelstroop

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Meng alle droge ingrediënten in een kom.

In een andere kom prak je de bananen met het gesmolten kokosvet en de sojamelk. Voeg dit natte mengsel dan bij de kom met droge ingrediënten.

Als laatste schep je de eetlepel appelstroop door het beslag. Meng het niet helemaal door het beslag maar laat wat ‘klontjes’ stroop over in het mengsel, dat geeft de muffins een verassende structuur.

Doe papieren muffin cups in je muffin bakvorm. Verdeel het beslag over de cups.

Bak de muffins 25 minuten op 175 graden.