20 minuten of minder, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lente, maakt me niet uit, Snel klaar, soms, SPECIAAL, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter, zomer

Bietjes-torentjes

Posted by Dorien Beekveldt

Met dit recept, of eigenlijk concept (te weten: een torentje bouwen van plakjes biet en iets romigs ertussen), kun je het jezelf zo makkelijk maken als je maar wilt. Koop voorgekookte bietjes en een bakje roomkaas en je bent klaar. Maar of je hier mee voor de dag kunt komen bij je foodiefriends is nog maar de vraag. Een iets geëmancipeerde variant is niet heel veel meer werk en wel heel veel lekkerder.

Ingrediënten

  • 4 middelgrote bietjes (rood of geel, dat mag je zelf weten)
  • 200 gram feta
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • Snufje rode peper
  • Verse koriander voor de garnering

Bereiding
Kook de bietjes tot ze gaar zijn, laat ze afkoelen en haal het velletje er met je vingers af.

Terwijl de bietjes koken kun je de fetaspread maken. Verkruimel de feta in een kom, voeg citroensap en olijfolie toe. Pers de twee knolook teentjes boven de kom uit en voeg het snufje peper toe. Meng en maak het geheel glad met een staafmixer.

Als de bietjes gaar en geschild zijn, snij je ze in plakjes van een halve centimeter. Doe tussen de plakjes een halve eetlepel van het feta mengsel. Begin dus bij de onderste plak, doe hier de feta op, spreid het een beetje uit, doe hier het volgende bietenplakje op en druk deze een beetje aan. Doe hier dan weer het feta mengsel op, etc.

Maak het geheel af met een beetje fijngesneden verse koriander.