20 minuten of minder, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, herfst, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, ontbijt, Snel klaar, soms, suikervrij, vaak, vegan, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter, zomer

The banana-moment

Posted by Dorien Beekveldt

Schuitje varen, theetje drinken.

Soms is het heerlijk om verscheidene uren bezig te zijn met een recept: de juiste boodschappen, de zorgvuldige afweging van ingrediënten, marineren, rijzen, rusten.. Als je er zin in hebt, geniet je er soms nog meer van dan het resultaat.

Bij dit recept is dat juist precies omgedraaid. Dit is als je geen zin hebt om nog naar de winkel te gaan, als je nu ongeduldige trek hebt en niet iets een uur in de koelkast wil laten rusten. In dit soort situatie’s keer ik me meestal nukkig tot een geroosterde boterham met pindakaas. Ook lekker, maar meer uit noodzaak.

Totdat ik geen brood in huis meer had en ook de pot pindakaas op z’n eindje was. Het alternatief? Twee halve bananen met tahin, een dadel en wat kaneel. Opeens zat ik grinnikend aan tafel, een mond vol tahin, banaan en kaneel. Zachtjes maar duidelijk drong tot me door dat genieten ook zo simpel is.  

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 dadel
  • Snufje kaneel
  • evt wat zonnebloempitjes

Bereiding
Snijd de banaan in de lengte doormidden. Smeer op elke helft van de banaan een eetlepel tahin. Snijd de dadel in stukjes en verdeel over de twee helften. Eindig met een snufje kaneel. Enjoy!