30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, comfortfood, geen dieetwensen, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, zomer

Auberginestapeltjes met ei en peterselie

Posted by Dorien Beekveldt

Dit recept noem ik simpel maar doeltreffend. Minimale moeite, maximale smaak. Geen fratsen.. Wil je nog meer oneliners? Oké, hier: maak het. En oordeel zelf.

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 3 eieren
  • Bosje verse krulpeterselie
  • Teentje knoflook, in dunne plakjes
  • Zout
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding:
Snijd de aubergine in dunne (dat is max 0,5 cm) plakjes en leg ze één voor één op een stuk keukenpapier (of schone theedoek). Bestrooi ruim met zout (wees niet zuinig of bang dat je nieren het zullen begeven, het zout dep je er namelijk weer af). Wacht 10 minuten en dep dan de druppels vocht die op je plakjes aubergine zijn verschenen.

Terwijl je 10 minuten wacht, heb je tijd om de drie eieren in een pannetje te doen en deze te koken tot ze hard zijn. Ik doe eieren altijd vanaf het begin in het (nog koude) water, breng het aan de kook, en zet het vuur af net voordat het water kookt. Dan wacht ik 8 minuten en laat de eitjes schrikken onder de koude kraan.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Bak de plakjes aubergine (niet allemaal in één keer, maar met 6-8 tegelijk) goudbruin aan beide kanten. Leg ze op een bord en houd ze warm (door er bijvoorbeeld folie of een ander bord overheen te doen, of het bord in een verwarmde oven te zetten). Bak als laatste de plakjes knoflook in een beetje olie.

Pel de eieren en snijd (wederom) in dunne plakjes.

Maak nu torentjes van de aubergine en ei, door ze om en om op elkaar de stapelen. Doe om de 2 a 3 laagjes een een plukje peterselie en wat gebakken knoflook schijfjes.

Serveer de stapeltjes als ze nog warm zijn, dan zijn ze het lekkerst. Je kunt ze eventueel opwarmen in de oven, maar zorg dan wel dat de eierplakjes bedekt zijn met aubergine, om uitgedroogde eier-korstjes te voorkomen (en wie wil dat nou niet).