20 tot 30 minuten, Alle, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, Koekjes, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, suikervrij, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

Koekjes zonder..

Posted by Dorien Beekveldt

...zonder gluten, zonder riet- of bietsuiker en zonder vet. Is het mogelijk? Ja. Is het nog wel lekker? Ja. Vooral als ze net uit de oven komen. Vandaar de iets kleinere deegportie dan normaal.

Wat ik het leukste vind aan dit recept, is dat dit geen doorvreet-koekjes zijn. Terwijl ze dus wel lekker zijn. Zonder dat ze veel vet of suiker bevatten, zijn ze vullend en voel je je voldaan.

Kijk wel uit met je oven. Deze schatjes verbranden snel.

Ingrediënten:

  • 100 gram boekweitmeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel appelstroop (ongezoet)
  • 2 theelepels koekkruiden
  • snufje zout

Bereiding:
Verwarm je oven voor op 175 graden.

Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom. Voeg dan het ei en de appelstroop toe. Prak deze met een vork door het meel. Prak/kneed tot je een consistente deegbal hebt.

Leg de deegbal op een stuk bakpapier ter grootte van de bakplaat van je oven, en druk deze een beetje plat met je vingers. Leg hier nu nog een stuk bakpapier met dezelfde maat op. Rol het deeg, tussen de twee vellen papier, uit tot je een lap deeg hebt van een halve centimeter dik. Snijd het deeg dan in gewenste koekjes vorm. Doe geen moeite om de koekjes apart van elkaar te bakken.  Je kunt ze na afloop namelijk gemakkelijk op de snijlijn breken.

Bak de koekjes 10-15 minuten op 175 graden. Laat ze na het bakken iets afkoelen en breek de koekjes dan van elkaar, op de lijn waar je ze gesneden hebt.