Dit heb je nodig:
- 2 aubergines
- 1 stokje verse rozemarijn
- 1/2 thl chilipeper
- 1 ui, gesnipperd
- 2 wortels, geraspt
- 1/2 glas rode wijn
- 3 tenen knoflook
- 1 el honing
- 140 gr geconcentreerde tomatenpasta
- 2 blikken gezeefde tomaten
- 200 gram lasagnebladen
- 70 gram Parmezaanse kaas
- 150 gr belegen kaas
- Olijfolie, peper en zout
Zo maak je het:
—Snij het groen van de aubergines. Stoom de hele aubergines een half uur.
—Hak ondertussen de rozemarijn fijn. Doe een scheutje olijfolie in een wok. Zet op middelmatig vuur. Doe de rozemarijn en chili in de pan.
—Voeg na een minuutje de gesnipperde ui en geraspte wortel toe. Fruit 5 minuutjes. Voeg dan de wijn toe. Laat 10 minuten sudderen.
—Hak de knoflook en voeg toe, samen met de honing en geconcentreerde tomatenpasta. Bak dit 5 minuten.
—Voeg dan de blikken tomaat toe.
— Verwarm de oven voor op 200ºC.
— Haal de aubergines uit de stoompan en snij deze in blokjes (pas op: heet!). Voeg de aubergine ook toe aan de saus. Laat 15 min pruttelen.
— Maak in de lasagneschaal lagen van saus, kaas en lasagnebladen. Eindig met kaas.
— Bak de lasagne 30 minuten in de oven.
— Garneer met verse basilicum.