20 tot 30 minuten, Alle, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, SPECIAAL, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, vegan, winter, zomer

Vegan chocolademousse met aquafaba

Posted by Dorien Beekveldt

Aquafaba?! Dat is het kookvocht van kikkererwten. Dit kun je gebruiken als ei-wit en dus heel mooi opkloppen. Het heeft een neutrale smaak en is daarom goed te gebruiken voor zowel zoete als hartige gerechten. Er zit meerstal 120 gram aquafaba in één blik erwten. Maar je kunt ook zelf kikkererwten weken en koken en dat kookvocht gebruiken! Aquafaba is vegan, bevat maar 18 kcal per 100 gram en is een hele mooie manier van iets gebruiken wat je normaal weg zou gooien!

Dit heb je nodig:

  • 120 gram Aquafaba (dat is het vocht van 1 blik kikkererwten)
  • 120 gram pure chocola
  • 1 eetlepel maple siroop

Zo maak je het:
Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie. Meng de maple siroop door de chocola en laat iets afkoelen.

Klop de aquafaba op met een elektrische mixer. Doe dit zeker 10 minuten. Je zult zien dat de aquafaba al heel snel schuimig is, maar het is echt het lekkerst om hem langer op te kloppen tot je mooie zachte pieken hebt.

Schenk de gesmolten chocolade erdoor en schep met voorzichtig door de opgeklopte aquafaba. Doe de mousse in glaasjes of kommetjes en laat minimaal een half uur opstijven.