Alle, Glutenvrij, Snel klaar, Vegetarisch

Super knapperige sappige in miso gemarineerde koolsalade

Posted by Dorien Beekveldt

Normaal ben ik niet zo’n rauwe kool-fan (iets te heftig op de maag..) maar door de kool een uurtje voordat je ‘m eet alvast in de miso dressing te ‘marineren’ wordt deze zachter en beter verteerbaar, zonder zijn crunch te verliezen. De ronde umami smaak van de miso en de scherpe gember gaan goed samen met de kool. Een echte aanrader!

Dit heb je nodig:
1/4 witte kool (andere koolsoort kan ook!)
Halve duim verse gember
1 eetlepel miso pasta
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel rijstazijn (of anders gewone witte azijn)
1 eetlepel (zwarte) sesamzaadjes

Zo maak je het:
Meng in de saladekom de misopasta, sesamolie en azijn tot en egale massa.

Snij de kool in hele dunne reepjes. Hiervoor kun je ook een kaasschaaf of mandoline gebruiken. Doe de kool in de schaal bij de miso marinade. Rasp hier de verse gember over.

Meng alles goed door elkaar en laat een uurtje staan. Sprenkel wat sesamzaadjes over de salade voordat je hem serveert. Lekker op een bord met volkoren rijst, wat gebakken tofu en een beetje japanse guacamole of gewoon voor lunch naast een kom noedels!