20 tot 30 minuten, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, Koekjes, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, SPECIAAL, suikervrij, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

Suikervrije appel oatmeal cookies

Posted by Dorien Beekveldt

Snoepen zonder schuld, met deze suikervrije oatmeal cookies. De koeken zijn Amerikaanse stijl, dus zacht van binnen.

Ingrediënten

  • 125 gram appelblokjes, dat is ongeveer 1 appel
  • 100 gram havermout
  • 90 gram gebuild tarwemeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels appelstroop, van het merk Poiree
  • 1 theelepel kaneel
  • Merg van half vanille stokje, of een half zakje vanillesuiker (maar dan zijn de cookies niet meer helemaal suikervrij!)
  • 3/4 theelepel natrium bicarbonaat
  • Snufje zout
  • evt 2 of 3 eetlepels (plantaardige) melk.

Bereiding
Schil de appel, snij hem in parten en verwijder het klokhuis. Snij de parten in plakjes van een halve centimeter en snij deze plakjes in blokjes.

Smelt de boter op een zacht vuurtje in een steelpannetje. Voeg de appelstroop toe en roer net zo lang tot de boter en stroop gemixt zijn. Voeg dan de appelblokjes en het ei toe. Roer alles door elkaar.

In een andere kom meng je alle droge ingrediënten. Voeg dit nu toe aan het appel mengsel en roer alles weer goed door elkaar.

Als je van lekker zachte smeuige koeken houdt, voeg dan nog 2 of 3 eetlepels melk toe aan het deeg. Maar niet zo veel dat je geen ballen meer van het deeg kunt rollen.

Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van je oven. Rol ballen van het deeg ter grote van klein mandarijntje. Leg deze op de bakplaat en druk aan tot je een koek van 1 centimeter dikte hebt.

Bak de koeken 15-17 minuten op 175 graden.