Dit heb je nodig voor twee personen:
1 aubergine
1/2 Chinese kool
1 grote rode ui, in ringen
Paar lente uitjes
Noedels
Olie om in te bakken
Voor de sticky sauce:
3 eetlepels tamari
2 eetlepels oerzoet
2 tenen knoflook, geperst
1/2e duim gember, geraspt
1 eetlepel arachideolie
Zo maak je het:
Mix alle ingrediënten voor de saus in een kom. Schil de aubergine en snij in blokjes. Marineer de aubergine in de saus, laat 30 min staan.
Snij de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snij de kool in de lengte doormidden. Snij vier parten van één helft. Verwarm olie in een grote koekenpan. Bak de kool parten aan elke kant 1-2 minuutjes bruin. Zet ze dan apart.
Snij de ui in ringen en bak deze een minuutje in een beetje olie. Voeg dan de gemarineerde aubergine toe. Bak deze 10-15 min op een matig tot laag vuur, tot de blokjes zacht zijn. Je kan een deksel op de koekenpan doen, om het proces iets te versnellen. Schep wel af en toe om.
Kook noedels volgens gebruiksaanwijzing. Leg op een diep bord of in kom. Leg hierop de zachte aubergine en daarover weer twee kool parten. Maak af met wat lenteui ringetjes.