20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, geen dieetwensen, Gezond, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, mailing, soms, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

SPRINGROLLS | met zelfgemaakte chili-olie

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 200 gr gerookte tofu
  • 250 gr zwarte rijstnoedels
  • 1 komkommer
  • 1/4 spitskool
  • 10 rijstvellen
  • 3 el azijn
  • 3 el fijne kristalsuiker

chiliolie:

  • 1/2e el chilivlokken
  • 100 ml milde olie
  • 1 thl komijnzaad
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1/2 thl zout
  • 1/2 thl suiker
  • 1 el sesamolie
  • 1 thl sojasaus

Zo maak je het:
—Mix de azijn met de suiker en een snufje zout tot de suiker is opgelost.
—Snij de komkommer in dunne repen. Snij die repen weer in dunne reepjes zodat je een soort komkommerspaghetti krijgt. Giet de azijn over komkommerspaghetti en hussel.
—Doe alle ingrediënten voor de olie behalve de sesamolie en sojasaus in een pannetje. Verwarm 5 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en voeg sesamolie en sojasaus toe.
—Kook de noedels volgens instructie. Giet af en mix een paar eetlepels olie door de noedels.
—Blancheer de spitkoolbladen 2 minuten.
—Snij de gerookte tofu in dunne plakken en besprenkel deze met een beetje zout.
—Maak een rijstvel vochtig tot deze zacht is. Leg er een spitskoolblad op. Leg hier een pluk noedels, een plakje tofu en een pluk komkommerspaghetti. Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol de springpoll op.
—Herhaal 9x.
—Eet de springrolls met chiliolie.