20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, zomer

SABICH | streetfood uit het Midden-Oosten

Posted by Dorien Beekveldt

Voor vier porties

Ingrediënten:

  • 4 Pitabroodjes
  • 3 kleine aubergines (of 2 grote aubergines)
  • 1 bakje humus
  • 4 gekookte eieren
  • 1 mango
  • 1 kleine sjalot
  • 1 klein bosje verse koriander
  • 3/4 theelepel chili vlokken
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snufje zout
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Verder: Je eigen salade ingrediënten zoals: fijngesneden spitskool of ijsbergsla, gekookte wortelen, tomaten, komkommer, lente ui, augurken, olijven, etc.
Knoflooksaus voor de liefhebber

Zo maak je het:
—Was de aubergines en snij de kontjes er vanaf. Snij de aubergines in de lengte in plakken. Zet een koekenpan op het vuur en voeg een scheutje olie in. Bak de plakken in batches tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. Leg ze na het bakken op een bord met een stuk keukenpapier.
—Terwijl de plakken aubergine bakken, schil de mango en snij deze in kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn en voeg toe aan de mango. Snij de koriander fijn en voeg toe. Breng op smaak met de citroensap, chili vlokken en zout.
—Kook de eieren 7 minuten, laat ze schrikken en pel ze.
—Verwarm de pita’s zoals aangegeven op de verpakking. Besmeer met humus en voeg de aubergineplakken, ei, mangosalsa en overige groenten naar keus toe. Maak evt af met een beetje knoflooksaus.

Eet smakelijk!