Alle, comfortfood, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, meer dan een uur, SPECIAAL, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak

Herfstige pompoentaart met stemgember

Posted by Dorien Beekveldt

 

Dit heb je nodig:

  • 450 gram gekookte pompoen
  • 200 cl slagroom
  • 2 eieren + 1 eigeel
  • 150 gram oerzoet
  • 4 thl koekkruiden
  • 5-7 bolletjes stemgember
  • 1/2 thl citroenrasp
  • 1/2 thl zout

Deeg:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 70 gram oerzoet
  • Snufje zout
  • 2 el koud water

Hartjes:

  • 1 el bessenjam
  • 1 el maizena
  • 1/2 el water
  • Injectiespuitje zonder naald
  • Sateprikker

 

Zo maak je het:
Mix bloem, oerzoet en zout in een kom. Snij de boter in kleine blokjes en werk snel en grondig door de bloem. Nu is het deeg net iets te droog om een bal van te maken. Voeg water toe zodat je een bal deeg kan maken. Laat een half uur in de koeling rusten.

Prak de gekookte pompoen goed door met een vork in een grote kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kluts tot je een consistent beslag hebt. Je kunt evt een staafmixer gebruiken.

Beboter een taartvorm en bekleed deze met deeg. Doe vooral niet moeilijk met deegrollers etc, druk gewoon kleine plukjes deeg tegen de bodem en rand. Giet het pompoenbeslag in de vorm.

Zo maak je die schattige hartjes:
>Meng de jam, water en maizena en zuig op met het spuitje.

>Spuit kleine druppels jam in twee (of meer) cirkels op het beslag.

>Pak nu de sateprikker, zet deze in de eerste druppel jam en maak nu met de sateprikker dezelfde cirkel door het beslag. Ga met de prikker door elke druppel en haal de prikker niet uit het beslag tot je door alle druppels van de cirkel bent geweest.

>Liever even zien hoe dat gaat? Kijk hier hoe iemand hetzelfde principe toepast bij een cheesecake, de hartjes worden in de derde minuut gemaakt. Zoals je zult zien maakt deze persoon een lange spiraal van hartjes. Onze pompoentaart heeft twee aparte ringen van hartjes. Het principe is hetzelfde, jij kunt kiezen wat je makkelijker vindt.

Bak de taart 50 minuten op 170ºC. Bedek evt halverwege met aluminiumfolie als de korst te donker wordt (kijk uit dat de folie de hartjes niet raakt!). Serveer afgekoeld.