Eet deze rosti’s met een lekker rijke salade.
Dit heb je nodig
- 2-3 pastinaken
- 2 eieren
- 2 tenen knoflook
- Peper en zout
- Olie om in te bakken
Ingrediënten voor je lievelingssalade
Zo maak je het:
Kluts de eieren in een beslagkom. Was de pastinaken goed en rasp ze dan in de beslagkom. Pers hier de twee tenen knoflook over uit. Breng op smaak met peper en zout. Hussel alles goed door elkaar.
Maak nu je salade. Wat dacht je van een lekkere waldorf salade met walnoten, appel en bleekselderij? Of misschien hou jij wel meer van een gegrilde groente salade.
Zet een goede koekenpan op een middelhoog vuur. Doe een lekkere scheut olie in de pan. Maak dan kleine hoopjes pastinaak in de pan. Druk de hoopjes plat met een vork. Als de rosti aan de ene kant goudbruin is (na een paar minuten) draai ‘m dan om. Gebruik hier twee vorken voor. Of een spatel en een vork. Bak de rosti’s ook aan de andere kant goudbruin. Als je het echt lekker makkelijk wil, kun je ook één grote rosti maken in de pan. Doe er dan een deksel op terwijl de roste aan het bakken is. Eet de rosti’s op als ze nog warm zijn.