Alle, Bereidingstijd, Dieetwens, from scratch, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, Ik kook..., koolhydraat arm, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, meer dan een uur, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, Seizoensproducten, Smaken, soms, SPECIAAL, suikervrij, vaak, vegan, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter, zomer

Nori wafels met zwart sesamzaad

Posted by Dorien Beekveldt

Ik zal eerlijk zijn. Ik zit momenteel met een zelfgenoegzame grijns achter mijn laptop. Soms lukt een experiment gewoon heel goed. En nu voel ik me trots dat ik deze ‘uitvinding’ kan delen. Een vegan en glutenvrij recept, maar dat proef je er niet vanaf. Deze wafels hebben een uitgesproken smaak en gaan goed samen met wat geraspte komkommer of wat plakje avocado en een toefje wasabi. In het klein als excentriek hapje bij de borrel. Of in groter formaat in plaats van een boterham bij de lunch.

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels lijnzaadmeel (Rapunzel)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 6 eetlepels water
  • 1 eetlepel rijststroop
  • 1 ½ rijstwafel, tot ‘meel’ gemaakt in een vijzel of keukenmachine
  • 4 eetlepels zwart sesamzaad
  • 3 eetlepels shoyu
  • 4 nori vellen
  • Paar druppels sesamolie

Bereiding:

Meng het lijnzaadmeel met het knoflookpoeder, water en rijststroop. Laat het een half uurtje staan. Maal ondertussen je rijstwafels fijn. Voeg dit aan je lijnzaadmengsel toe. Voeg de sesam en shoyu toe.

Pak nu een norivel en spreid het sesammengsel hier op uit. Probeer het ongeveer een kwart centimeter dik te doen. Leg hier een norivel op. Verdeel de vulling gelijkmatig door met je hand over het bovenste norivel te strijken. Doe een paar druppels sesamzaad op het bovenste norivel en smeer het in. Pak je volgende norivel en herhaal de procedure totdat je sesammengsel op is.

Bak de vellen 30 minuten op 180 graden. Laat ze afkoelen en snijd ze in de vorm die je zelf wilt.