Dit heb je nodig:
- 1 kg aubergines
- 7 knoflooktenen
- 7 sjalotten
- 5 cm gember
- 2 el oerzoet
- 2 el geconcentreerde tomatenpuree
- 2 el paprikapoeder
- 1 el korianderpoeder
- 1 el anijspoeder
- 1 el komijnpoeder
- 1 bouillonblokje
- Olie om in te bakken
Garnering:
- Bosje verse koriander
- 2 el Griekse yoghurt
- 50 gr amandelschaafsel
Zo maak je het:
Was de aubergines en snij het groen eraf. Snij ze dan in kwarten. Besprenkel met wat olijfolie en zout en rooster 40 minuten in de oven op 180ºC.
Rasp de gember, snij 5 sjalotten in fijne plakjes en pers 5 knoflooktenen uit. Doe deze samen in een pan met dikke bodem met een eetlepel (olijf)olie. Bak ze in 10 minuten glazig op een mild vuurtje.
Snij ondertussen 2 sjalotten en 2 knoflooktenen grof en doe deze in een (kleine) blender. Voeg de tomatenpuree en alle kruidenpoeders toe. Blend tot je een egale saus hebt. Voeg de saus toe aan de glazig gebakken sjalotten en bak samen nog 5 minuten.
Giet hier dan 500 ml water bij en voeg het bouillonblokje en oerzoet toe. Voeg ook de geroosterde aubergines toe. Laat dit samen 20 minuten sudderen.
Haal de pan dan van het vuur en voeg de yoghurt toe. Garneer de borden met grofgehakte verse koriander en amandelschaafsel.