Als je van zuurkool houdt (en eigenlijk ook als je niet echt van zuurkool houdt): probeer eens dit recept. Het is heerlijk. Als hartig borrelhapje, op je boterham bij de lunch, of gewoon een paar op je bord met een lekkere salade als avondeten. Je kunt ze warm eten, maar afgekoeld zijn ze ook nog lekker.
Ingrediënten
- 500 gram zuurkool, uitgelekt
- 2 eieren
- 50 gram bloem
- 1 eetlepel curry
- 1/3 theelepel zout
- Paar eetlepels olie om in te bakken
Voor de knoflooksaus
- 125 gram griekse yoghurt (of andere vette yoghurt)
- 1 teen knoflook, heel fijn gesneden
- Snufje cayennepeper
- 1 theelepel nigellazaadjes
- Ongeveer 10 sprietjes bieslook, fijngesneden
- Snufje zout
Bereiding
Maak een beslag van de bloem, curry en zout met de eieren. Voeg dan de zuurkool toe en roer tot deze goed in het beslag is opgenomen.
Verhit dan een laag olie in een koekenpan. Haal met je vingers plukjes zuurkool-in-beslag uit de kom en leg deze in de hete olie. Draai de beignets na ongeveer 3 minuten om, om ook de andere kant goudbruin te kunnen bakken.
Voor het knoflooksausje meng je de yoghurt met de fijngesneden (of geperst) knoflook en de rest van de ingrediënten.