20 minuten of minder, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, SPECIAAL, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, vegan, winter

Juwelen op chocola

Posted by Dorien Beekveldt

Maak voor oud en nieuw dit eetbare plaatje om het jaar in stijl af te sluiten of 2017 heel chique te beginnen (dat mag ook ;). De granaatappel pitjes lijken wel op juwelen en steken mooi rood af tegen de donkere chocola.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram chocola (70%)
  • Pitjes van 1 granaatappel
  • Snufje grof zeezout

Zo maak je het:
Haal de bodem uit een ronde springvorm en leg hier een stuk bakpapier op. Druk het papier goed tegen de binnenkant van de iets opstaande rand van de bodem (zodat de chocola er straks goed in kan blijven liggen en niet van het papier af drupt).

Hak de chocola in stukjes en smelt de chocola au bain marie. Giet iets minder dan de helft van de chocola op het bakpapier en smeer het met de bolle kant van een lepel in een mooie ronde cirkel uit. Zet dit 5 minuutjes in de vriezer om de chocola te laten uitharden.

Meng nu drie kwart van de granaatappelpitjes en het snufje zout met de overgebleven chocola in het pannetje. Schep dit op de uitgeharde chocola en verdeel. Strooi hier nu de rest van de granaatappelpitjes op en laat uitharden in de koelkast.

Serveer de juwelen op chocola in taartpuntjes.