Dit heb je nodig:
- 1 koolrabi
- 1/4 knolselderij
- 1/2e pompoen
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 6 eetlepels havermout
- 2 eetlepels bloem/meel
- 3 eetlepels kokosolie/boter
- 2 eetlepels zaden of pitten (zoals pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, etc)
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180ºC.
Was en schil de groenten. De pompoen was je alleen en ontdoe je van de zaden. Snij alle knollen in blokken/plakken van 2 centimeter.
Doe de olijfolie in een glaasje en pers hier de knoflook boven uit.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hier de gesneden knollen op. Verdeel de knoflookolie over de knollen. Hussel zodat de olie goed verdeeld is. Voeg zout en peper toe naar smaak. Schuif de bakplaat dan in de oven en bak de knollen eerst 20 minuten.
Maak ondertussen de crumble. Smelt de kokosolie/boter in een pannetje, Zet het vuur uit. Voeg eerst de havervlokken toe en roer tot al het vet verdeeld is. Voeg dan de bloem, een snufje zout en de pitjes toe. Als de knollen 20 minuten hebben gebakken strooi je de crumble erover en bak je dit nog 10 minuten.