Alle, Glutenvrij

Gevulde chocolade vijgen

Posted by Dorien Beekveldt

Mjam mjam.. Heerlijke vijgen met chocolade truffel vulling.

Dit heb je nodig:
10 gedroogde vijgen
170+50 gram chocola (melk of puur), fijngehakt
100 ml slagroom
1 eetlepel kokosolie
Klein snufje zout

Zo maak je het:
Pak een vijg. Kneed hem een beetje, tot ‘ie soepel is. Pak hem dan bij z’n staartje en keer de vijg om. Daar zie je een soort gaatje/rondje. Leg de vijg op een snijplank en snij het rondje uit de vijg. Maak de vijg hol van binnen door je vinger in de opening te steken en in de vijg rond te draaien. Nu heb je een soort uitgeholde vijg met een opening aan de onderkant. Doe dit bij alle vijgen. Zet ze even apart.

Doe de room en kokosolie in een steelpannetje. Breng de room aan de kook. Haal dan van het vuur. Voeg 170 gram fijngehakte chocolade bij de hete room. Roer tot alle chocolade gesmolten is. Laat het mengsel een beetje afkoelen.

Doe de chocoladeroom in een spuitzak, cornetje of gewoon een stevig botehamzakje. Knip een klein(!) puntje van het zakje/cornetje en vul de holle vijgen. Zet ze met de opening naar boven in een schaaltje in de koelkast, tot de chocola in de vijgen hard geworden is. Je kunt de vijgen zo eten of serveren.

Voor echte fancy figs, dip je de onderkant van elke vijg in wat au bain marie gesmolten chocolade en zet je ze (met onderkant naar beneden) op een stuk bakpapier weer even in de koelkast tot de chocoladelaag hard geworden is.