20 tot 30 minuten, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, Gezond, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, Koekjes, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, nooit, soms, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, vegan, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

Chocolade-gepofte rijst-rotsjes

Posted by Dorien Beekveldt

Ik hou van pure chocola. Die diepe volle smaak ervan. Maar ook omdat ik iemand ooit eens hoorde zeggen dat een stukje pure chocola per dag een soort van gezond voor je zou zijn. Dat geloof ik natuurlijk maar al de graag. Dus telkens als ik een stukje pure chocola eet, dan doe ik dat onder de noemer ‘gezond’. Wetende dat het tweede (of derde) (of vierde) het ‘gezonde effect’ dan weer teniet doet. Maar hoe eet je één stukje chocola?

Ik vond de oplossing: chocolade-rijst-rotsjes. Dat is een stukje chocola, maar je denkt dat je meer eet door de gepofte rijst. Dan nog wat omega vetten van hennepzaadjes en vezels van kokos en je bent helemaal verantwoord aan het snoepen. Slim!

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocola
  • 1 volkoren rijstwafel, verkruimeld
  • 2 eetlepels kokosvlokken
  • 1 eetlepel gepeld hennepzaad
  • E.v.t. wat rozijnen en amandelen voor de garnering

Bereiding

Smelt de chocola au bain marie. Dat klinkt misschien ingewikkeld maar dat valt reuze mee: gewoon een steelpannetje vullen met water en daar een vuurbestendig kommetje in zetten. De chocola hak je fijn met een mes en doe je dan in het kommetje. Binnen een paar minuten heb je gesmolten chocola.

Verkruimel de rijstwafel boven de gesmolten chocola en roer goed, totdat je het wit van de rijstwafel niet meer ziet. Voeg dan de kokos en hennepzaadjes toe.

Leg op een grote broodplank of bord een stuk bakpapier. Maak met twee theelepels hoopjes chocola op het papier. Als je wilt, kan je de hoopjes nog versieren met wat kokosvlokken, amandelen, rozijnen, hennepzaadjes of andere creatieve ideeën.