20 minuten of minder, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, maakt me niet uit, nooit, Snel klaar, soms, SPECIAAL, vaak, vegan, winter

Bubbels + chocola + bevroren druiven

Posted by Dorien Beekveldt

Kerst is weer voorbij. Twee -of voor sommige mensen drie- dagen van familie, volle buikjes, kerstlichtjes en je mooiste outfits. Sommigen namen te taak op zich het diner te bereiden en zijn nu waarschijnlijk maar wat blij dat het heeft gesmaakt (en dat de volgende kerst pas weer over een jaar plaatsvindt).

Maar we zijn nog niet helemaal klaar met de feestdagen. Het is bijna oudejaarsavond. En dan moeten zowel glitterpakjes als culinaire vaardigheden dus meestal weer uit de kast getrokken worden. Zelf oliebollen bakken, fingerfood en midnightsnacks want de avond is lang en of je nou naar de ouderjaarsconferentie of naar vuurwerk kijkt, er komt een moment dat jij (en wellicht je gasten ook) weer trek krijgt.

Nu heb je je misschien al ongelofelijk gastronomisch lopen uitsloven de afgelopen kerstdagen en zit je niet te wachten op nog een ronde uitgebreide boodschappen, hak- en bakwerk en niet te vergeten de afwas. Daarom maakt Ekodis het je makkelijk voor oud en nieuw: middernachtelijke hapjes in een handomdraai.

Deze inkopper mag niet ontbreken naast de champagne: de combinatie van bevroren druiven en pure chocola. Klinkt simpel. Is het ook. Dus gewoon een keer proberen! Door de suikers in de druiven, worden ze geen harde ijsklontjes maar krijgen ze een soort zachte sorbet structuur. De smaak is fris en zoet en gaat goed samen met de donkere bittere smaak van chocola. Instrueer je gasten dan ook kleine hapjes chocola en druiven om en om te eten. Een andere tip: serveer eerst de helft van je bevroren druiven en als deze op zijn pas de volgende helft, want de druiven smelten snel.

Ingrediënten

  • Een tros druiven, wit of paars dat maakt niet uit
  • Donkere chocolade van goede kwaliteit

Bereiding
Doe de druiven een paar uur van te voren in je vriezer (of gewoon gelijk nadat je ze hebt gekocht, zodat je het niet vergeet).

Breek de chocola op in stukjes en leg deze op een schaal of plank. Leg de bevroren druiven ernaast en introduceer dit verrassende zoete hapje aan je gasten.