Maak deze heerlijke gezonde vegan lunch!! Ook om mee te nemen naar je werk!
Dit heb je nodig:
100 gram soba noedels
2 stelen bleekselderij
1/2 bataat
3 eetlepels zonnebloempitten
Kerriepoeder, olie, zout en peper
Zo maak je het:
Schil de zoete aardappel, snij in stukken en kook in klein laagje water tot deze gaar is (15-20 min).
Rooster de zonnebloempitjes in een droge pan tot ze bruin beginnen te kleuren (as op, dit gaat soms sneller dan je denkt!).
Was de bleekselderijstelen en schaaf ze dan in de lengte met een kaasschaaf, zodat je een dunne bleekselderij-slierten krijgt.
Kook de soba noedels volgens instructies in water met goeie snuf zout. Voeg het laatste minuutje de bleekselderij toe. Giet alles dan af, spoel even af onder de kraan en voeg klein scheutje olie toe. Leg op een bord, leg hier de zoete aardappel op, strooi wat kerriepoeder op de zoete aardappel, maak af met zonnebloempitten en peper en zout.
Deze noodles zijn op kamertemperatuur ook heel lekker, dus je kunt het ook de avond van de voren maken en in een plastic bakje meenemen naar je werk!