20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, Snel klaar, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

1-PANS STOOMMAALTIJD| voor twee personen

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 400 gram aardappels
  • 2 flinke handen sperziebonen
  • 4 chinese kool bladeren
  • 2 eieren
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 1/2 el sojasaus
  • Snuf chilivlokken

Zo maak je het:
—Breng een steelpannetje water aan de kook en kook hier de eieren 7 minuten in. Giet ze dan af en laat ze schrikken.
—Schil de aardappels en snij ze in vieren. Breng een laagje water in een pan aan de kook. Als het water kookt, doe je een stoommandje in de pan en daar doe je de aardappels in. Pak je kookwekker erbij en zet ‘m op 8 minuten.
—Dop de sperziebonen en spoel ze af. Doe ze na 8 minuten bij de aardappels in het mandje. Zet de wekker dan op 6 minuten.
—Snij de kool in repen van 2 cm. Doe de repen na 6 minuten in het stoommandje bij de aardappels en sperziebonen. Zet de wekker op 2 minuten.
—Haal het mandje dan uit de pan en laat alles even uitstomen.
—Doe alles dan in een grote kom. Sprenkel er de olie, azijn, sojasaus, sesamzaad en chili over en schep alles door elkaar. Verdeel over twee kommen. Pel de eitjes, snij ze doormidden en doe ze erbij.