Alle, Gezond, Glutenvrij, Snel klaar, Vegetarisch

Venkel wakame salade met gember-wasabi vinaigrette

Posted by Dorien Beekveldt

Een heerlijke en makkelijke 1 persoons salade. Om mee te nemen naar je werk of voor thuis in de zon op je balkon.. Combineer de salade met een kom noedels of eet ‘m lekker naast je sushi’s!

Dit heb je nodig:
Halve venkel
2 eetlepels gedroogde wakame
1 eetlepel sesamzaadjes
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel wasabi
1 theelepel shoyu
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel versgeraspte gember
1/2 theelepel oerzoet (of gewone suiker)

Zo maak je het:
Doe de gedroogde wakame in een kom en giet er koud water op. Laat een paar minuten staan.

Ondertussen was je de venkel en snij je deze in hele dunne plakjes/reepjes (gebruik evt een mandoline).

Mix in een apart kommetje de rijstazijn, wasabi, shoyu, sesamolie, gember en suiker tot je een egale vinaigrette hebt.

Giet de wakame af. Laat even goed uitlekken. Doe de dungesneden venkel erbij en voeg de vinaigrette toe. Maak af met sesamzaadjes.