Voor 4 tot 6 kommen/porties
Dit heb je nodig:
- 2 rode uien, gesnipperd
- 5 tenen knoflook
- 2 wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 1 el komijnpoeder
- Snuf chilivlokken
- 2 vleestomaten
- 150 gr rode linzen
- 1/2 liter groentebouillon
- 1 pot zwarte bonen
- 1 pot mais
- Olijfolie
Garnering:
- Verse koriander
- Turkse of Griekse yoghurt (laat weg als je vegan wil gaan)
- Knoflook
- Tortillachips
Zo maak je het:
—Doe de ui in een grote pan met dikke bodem, samen met een scheut olijfolie, de komijn en chili. Fruit op een laag vuurtje.
—Snij ondertussen de wortel en bleekselderij in blokjes of halve plakjes. Voeg ze toe als de ui glazig is geworden.
—Pers er de tenen knoflook boven uit. Bak samen 5 minuten.
—Was en snij de tomaten in grove stukken en doe in de pan.
—Doe er de linzen en de groentebouillon bij en laat 20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
—Pers een teentje knoflook uit boven een schaaltje yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
—Hak de koriander.
—Als de linzen gaar zijn, kan je de bonen en mais afgieten, omspoelen en bij de chili doen. Laat nog een minuutje sudderen en dan is de chili klaar!
—Garneer de chili met knoflook-yoghurt, koriander en tortillachips.