Stevige havermout-koeken zonder suiker. Eet er twee als lunch of eentje als tussendoortje.
Ingrediënten
- 75 gram havermout
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 1 rijpe banaan
- 60 gram rozijnen
- 80 ml zonnebloem olie
- 1 theelepel kaneel
- 1 snufje zout
Bakpapier
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 175ºC en haal de bakplaat uit de oven.
Meng alle droge ingrediënten in een beslagkom: 75gr havermout, 100gr zelfrijzend bakmeel, 60gr rozijnen, de kaneel en het zout. Roer alles goed door met de vork.
Prak de banaan in een tweede kom. Doe het ei en de olie erbij. Kluts tot je een homogene massa hebt.
Doe nu de droge ingrediënten uit de eerste kom bij de tweede. Doe het beetje voor beetje. En roer tussendoor. Zo krijg je geen klonten in het deeg.
Leg het vel bakpapier op de bakplaat. Verdeel het beslag in zes hoopjes en vorm hier koekjes van. Gebruik hier twee lepels voor.
Bak de koeken 20 minuten.