20 tot 30 minuten, Alle, Bereidingstijd, Dieetwens, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, Ik kook..., Koekjes, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, Seizoensproducten, Smaken, soms, SPECIAAL, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, vegan, vers en lichtverteerbaar

Sesamkoekjes met gerookte amandelen

Posted by Dorien Beekveldt

Dit is een gevaarlijk lekker recept. Eenmaal een knapperige sesam punt achter de kiezen, en deze zal om een vriendje in je buik vragen. Gelukkig zijn ze makkelijk en snel te maken en niet heel ongezond.

Ingrediënten:

  • 100 gram sesam
  • 40 gram gerookte amandelen (Terrasana)
  • 2 eetlepels ontgeurde kokosolie
  • 5 eetlepels maple syrup, graad c
  • 2 theelepels 5 spice van het blauwe huis
  • Snuf zout

Bereiding:

Hak de amandelen in middelgrote stukjes (dus niet door de helft, maar ook geen gruis). Smelt de kokosolie en voeg de 5-spice toe. Laat dit een half minuutje sudderen, zodat de smaken van de kruiden zich kunnen ontwikkelen. Voeg nu de amandelen, de sesam, de maple syrup en het snufje zout toe. Wees niet te zuinig met de siroop, dit is namelijk de lijm van de sesamzaadjes.

Stort het mengsel op een bakplaat met bakpapier. Vorm er een grote platte koek van, van ongeveer een halve centimeter dik. Bak deze 10 minuten op 200 graden.

Haal de koek uit de oven en laat hem een minuutje afkoelen. Snijdt hem, als ‘ie nog een beetje warm is, in punten. Zoals je een pizza snijdt. Laat de punten vervolgens helemaal afkoelen.