Een recept voor popcorn die naar pepernoten smaakt.
Dit heb je nodig:
- 4 eetlepels pofmais
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 70 gram amandelen
- 80 ml maple siroop
- 3 eetlepels notenpasta of pindakaas
- 3 theelepels speculaaskruiden
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel vanille essence
Zo maak je het:
Pof de mais volgens instructies op de verpakking. Schud de popcorn op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Doe de maple siroop in een pannetje en breng aan de kook. Laat twee en een halve minuut doorkoken (kijk uit dat het niet overkookt). Haal van het vuur en roer de notenpasta, speculaaskruiden, zout en vanille door de hete maple siroop tot je een homogene massa hebt. Giet dit over de popcorn. Schep de maplemix door de popcorn (kijk uit: heet!) tot het mooi verdeeld is.
Als je je pepernoten popcorn graag extra knapperig hebt, bak dan nog even 5 minuten in de oven op 175ºC.