20 tot 30 minuten, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, SPECIAAL, suikervrij, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, vegan, winter

Pepernoten popcorn (vegan en glutenvrij)

Posted by Dorien Beekveldt

Een recept voor popcorn die naar pepernoten smaakt.

Dit heb je nodig:

  • 4 eetlepels pofmais
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 70 gram amandelen
  • 80 ml maple siroop
  • 3 eetlepels notenpasta of pindakaas
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel vanille essence

Zo maak je het:

Pof de mais volgens instructies op de verpakking. Schud de popcorn op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Doe de maple siroop in een pannetje en breng aan de kook. Laat twee en een halve minuut doorkoken (kijk uit dat het niet overkookt). Haal van het vuur en roer de notenpasta, speculaaskruiden, zout en vanille door de hete maple siroop tot je een homogene massa hebt. Giet dit over de popcorn. Schep de maplemix door de popcorn (kijk uit: heet!) tot het mooi verdeeld is.

Als je je pepernoten popcorn graag extra knapperig hebt, bak dan nog even 5 minuten in de oven op 175ºC.